czwartek, 2 lutego, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Strona głównaWydarzeniaXI EDYCJA KONKURSU POLSKA OD KUCHNI

XI EDYCJA KONKURSU POLSKA OD KUCHNI

XI EDYCJA KONKURSU POLSKA OD KUCHNI ROZSTRZYGNIĘTAPo raz XI Fundacja WIP Warto Im Pomóc w ramach konkursu „Polska od Kuchni” nagrodziła Złotym Widelcem najlepsze restauracje w całej Polsce. Wręczono 46 statuetek, w tym przyznano 7 nagród specjalnych. W dotychczasowych dziesięciu edycjach akcji nominowanych było ponad 3 800 restauracji, 1 119 z nich uczestniczyło w akcji, 420 laureatów odebrało nagrodę Złotego Widelca. Tegorocznym partnerem merytorycznym konkursu jest Europejskie Stowarzyszenie zrzeszające kucharzy i szefów kuchni w Zjednoczonej Europie, polski oddział Euro-Toques Polska (ETP) oraz Stowarzyszenie Kucharzy Polskich.

Podczas uroczystej Gali, która odbyła się w warszawskiej Restauracji STIXX BAR & GRILL, wręczono statuetki „Złotego Widelca” dla najlepszych restauracji w kategoriach: restauracja hotelowa i autorska, kuchnia polska, śródziemnomorska i międzynarodowa, azjatycka, bary bistro i cukiernie. Po raz pierwszy nagrodzono restauracje 2 domów weselnych. Konkurs pozyskał 2 nowych Ambasadorów a zostali nimi Giancarlo Russo były prezes Włoskiego Stowarzyszenia Kucharzy w Polsce( FIC Polonia) oraz Marcin Soból Prezes europejskiego stowarzyszenia szefów kuchni Euro Toques Polska. Tytuł arcymistrza sztuki kulinarnej otrzymało 3 wybitnych kucharzy. Krzysztof Szulborski, Robert Sowa ora Kurt Scheller. Ujrzał również światło nowy projekt w konkursie CHEF S CHOIS WYBÓR SZEFÓW KUCHNI. To projekt w którym Kapituła składająca się z najbardziej znanych autorytetów polskiej gastronomii . przyznaje najlepszym firmom branży HORECA w Polsce wyróżnienia za najlepszy produkt używany w gastronomi. SER BURSZTYN – KTÓRY W TYM ROKU OBCHODZI 20 LECIE ISTNIENIA NA POLSKIM RYNKU został pierwszym laureatem.XI edycja Konkursu „Polska od Kuchni” odbywała się po raz pierwszy od dwóch lat w normalnym trybie konkursowym. Jurorzy w ciągu dwóch miesięcy odwiedzili blisko 100 punktów gastronomicznych i przekazali organizatorowi oraz Kapitule recenzje restauracji zawierające ocenę uwzględniającą: menu i forma prezentacji menu, ocena serwowanych dań wraz z formą podania i wyglądem posiłku, smak, dodatkowo premiowane jest danie specjalne promowane w menu, lokal i jego klimat, aranżacja wnętrz, jakość obsługi oraz czas oczekiwania na obsługę, umiejętność doradzania klientowi w wyborze dań, wygląd personelu, sposób podawania rachunku. Od jedenastu lat akcja „Polska od Kuchni” wyłania najlepsze restauracje i jednocześnie rekomenduje miejsca gastronomiczne oraz eventowe w Polsce, które warto odwiedzić i wpisać na swoją mapę gastronomicznego szlaku. Nagrodzone „Złotym Widelcem” restauracje, bary i cukiernie są wizytówką miast i regionów, przyciągają swoimi wysokimi standardem serwowanych dań oraz bogatą kompozycją smaków. LAUREACI SZEF KUCHNI ROKU 2022 W POLSCE JACEK KEMPA RESTAURACJA WOŁA WINA WROCŁAWODKRYCIE GASTRONOMICZNE ROKU 2022 W POLSCE RESTRO & WINEBAR OMATSU by TOMASZ SMOCZYK ROPCZYCE.NAJLEPSZY STEK HOUSE W POLSCE W 2022 ROKU RESTAURACJA STIXX WARSZAWANAJLEPSZA RESTAURACJA RODZINNA W POLSCE 2022 RESTAURACJA CEGIELNIA MISZEWONAJLEPSZA RESTAURACJA RYBNA W POLSCE SARDYNKA USTECKA USTKACATERING DIETETYCZNY ROKU 2022 W POLSCE BE DIET CATERING WARSZAWAPRODUKT CZEKOLADOWY ROKU CZEKOLADKI BĄ PRODUCENT Krzywa czekolada Krzysztof Polak IWICZNA TOP MARKA ZŁOTEGO WIDELCA RESTAURACJA HOTELU ,,SULBIN’’ GARWOLIN RESTAURACJA BESKIDZKA 40 SZCZYRK BURSZTYNOWA BISTRO WARSZAWARESTAURACJA ŚWIĘTOSZEK TURTUFE WARSZAWA RESTAURACJA MONTE CARLO KIELCE RESTAURACJA BEEF AND PEPER STEAK HOUSE WARSZAWARESTAURACJA HOTELU ZŁOTY GROŃ RESORT & SPA ISTEBNAKUCHNIA AUTORSKA RESTAURACJA MEZE by TEO VAFIDIS & SONS WARSZAWAN 31 RESTAURANT & BAR WARSZAWAKATEGORIA RESTAURACJE HOTELOWE RESTAURACJA HOTELU HOLIDAY INN GDAŃSK- CITY CENTRE GDAŃSKRESTAURACJA APARTAMENTY ZIELONY ZAKĄTEK USTKARESTAURCJA VANILLA SKY KRAKÓWRESTAURACJA MIODOWA KORONA HOTEL OLSZEWO-BORKI RESTAURACJA BAZAR 1838 POZNAŃRESTAURACJA POLSKA W AIPORT HOTELU WARSZAWARESTAURACJA PO NIDZIE BUSKO – ZDRÓJRESTAURACJA DWÓR KALISZKI KALISZKIRESTAURACJA FERULA W Hotelu Bacówka Radawa & SPA****. RADAWAKATEGORIA DOMY WESELNE RESTAURACJA GALA LUBRANIECRESTAURACJA STARY KAMIONEK KAMIONEKKATEGORII BARY, BISTRORESTAURACJA WARSZAWKIE BISTRO WARSZAWAMOONLIGHT COCKTAIL BAR STARE BABICE ZACHODNIA KAWIARNIA BISTRO BIAŁYSTOK KATEGORIA KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA RISTORANTE OSTERIA LE BOTTI TYCHYRESTAURACJA SI WARSZAWARISTORANTE SAN LORENZO WARSZAWARISTORANTE PIZZERIA TAROMINA OŚWIĘCIMRESTAURACJA PECORINO ITALIAN FOOD & WINE ZABKIRESTAURAJA ALBERO KARPACZBUKOVA RESTAURACJA Z KLIMATEM W ISTEBNEJ ISTEBNARESTAURACJA VILLA TOSCANA NOWY TARGRESTAURACJA VILLA TOSCANA ZAKOPANEKUCHNIA MIĘDZYNARODOWARESTAURACJA ROXX WARSZAWARESTAURACJA ZAJAZD PLAN WOLBÓRZ KATEGORIA KUCHNIA POLSKA RESTAURACJA IMPRSEJA KROTOSZYN KUCHNIA REGIONALNA RESTAURACJA ,,WILLA POD KASZTANAMI’’ PIWNICZNA KUCHNIA AZJATYCKACURRY KING RESTAURACJA INDYJSKA PIASECZNO MAGD-IWO KUTRA Spółka Komandytowa właściciel marki RESTAURACJA THAISTREET WARSZAWAKATEGORIA STEK HOUSE RESTAURACJA JABLONA POWIDZ

Zobacz więcej

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments